VOĽBY: Polícia upraví stránkové hodiny na vydávanie občianskych preukazov

foto MV SR

Bratislava 24. februára 2012 (Gipsy Television/ Daniela STRELKOVÁ) - V súvislosti s voľbami do Národnej rady Slovenskej republiky polícia zabezpečuje všetky potrebné opatrenia pre nerušený priebeh volieb. Každý volič je povinný sa pred hlasovaním vo voľbách do národnej rady preukázať dokladom totožnosti, teda občianskym preukazom.

"Aby nikto nebol ukrátený o možnosť hlasovať kvôli neplatnému občianskemu preukazu, polícia upravila stránkové hodiny na ich vydávanie. Včas vybaví všetky žiadosti, ktoré budú podané na oddeleniach dokladov príslušných polícii najneskôr do 11-tej hodiny 8. marca tohto roka. Národné personalizačné centrum ministerstva vnútra zabezpečí výrobu a distribúciu týchto občianskych preukazov tak, aby mohli byť vydané žiadateľom nasledujúci deň, teda 9. marca. V tento deň bude možné vyzdvihnúť si doklady až do 15-tej hodiny," povedala pre Gipsy Television Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru.

 

Občan by si mal platnosť dokladu totožnosti skontrolovať s predstihom. V prípade potreby si treba nový doklad včas zabezpečiť. "Polícia denne eviduje desiatky nových žiadostí na vybavenie občianskych preukazov. Zákonná lehota na vydanie nového občianskeho preukazu je 30 dní od podania žiadosti. Nenechávajte si ich vybavovanie na poslednú chvíľu," dodáva D. Baloghová. Informácie o správnych poplatkoch občania nájdu na stránke polície http://www.minv.sk/?spravne-poplatky-2.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.