27.10.2017 SPRÁVY

Ústavný súd zamietol sťažnosť na násilie policajtov počas razie v Moldave.

foto TASR

Ústavný súd zamietol sťažnosť na násilie zo strany polície počas razie v rómskej osade v Moldave nad Bodvou. V piatkovej relácii RTVS Z prvej ruky to povedal minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD).

"Ústavný súd vyslovil názor, že v danej veci absolútne neprichádza do úvahy čo i len minimálna pochybnosť, že by nebolo vykonané účinné úradné vyšetrovanie inkriminovanej policajnej akcie a orgány presvedčivo odôvodnili zistenie skutku, že proti sťažovateľom nebolo príslušníkmi polície postupované tak, ako tvrdili vo svojich výpovediach. To je rozhodnutie Ústavného súdu, ktorý zamietol sťažnosti jednotlivých účastníkov," povedal v relácii minister s tým, že zákrok polície v Moldave nad Bodvou bol adekvátny. 

Po spornom zásahu v osade Budulovská v roku 2013 sa miestni Rómovia sťažovali na zranenia a škody na majetku, ktoré mali policajti spôsobiť. Polícia brutalitu pri akcii odmietla. Policajný postup kritizovala aj verejná ochrankyňa práv Jana Dubovcová, podľa ktorej došlo k závažnému porušeniu základných práv a slobôd.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.