Slovenské Nové Mesto, 24.03.2015 SPRÁVY

POLÍCIA: NAKA zadržala Róberta F. z Čiernej nad Tisou. Vieme prečo!

Zdroj: TASR/František Iván

Róbert F. si v minulosti odsedel trest v druhej nápravnovýchovnej skupine za to, že do obete mačetou sekal predtým, ako niekto Miroslava Stojku zastrelil.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry najnovšie obvinil Róberta F. (44) a Alexandra M. (39) zo zločinu ublíženia na zdraví a výtržníctva. Ťažkú ujmu na zdraví mali spôsobiť v bare v Kráľovskom Chlmci tridsaťdeväťročnému miestnemu obyvateľovi.

"V nedeľu v skorých ranných hodinách mali prísť obaja obvinení do jedného z miestnych barov v Kráľovskom Chlmci. Pod zámienkou „rozhovoru“ mali poškodeného násilím vytiahnuť von z podniku. Pri bráne vedúcej k zadnému vchodu objektu ho mali napadnúť. Po údere sklenenou fľašou do hlavy, ktorá sa rozbila, stratil poškodený vedomie. Na zemi dostal do hlavy aj niekoľko kopancov," povedal pre Gipsy Television hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Okrem úderov sa v tme údajne ozývali aj vyhrážky Alexandra M., že ho zabije. Podľa zistení polície tak mali obvinení konať z osobitného motívu. Malo ísť o pomstu za výpoveď poškodeného na polícii v staršom prípade, čo mu mal v to ráno vyčítať aj Róbert F. Mal na neho kričať, že ako si dovolil ho udať, že ho za to zabije a vyvraždí celú jeho rodinu. Obvinení mali poškodenému spôsobiť stredne ťažký úraz. Napadnutím utrpel otras mozgu, zlomeninu lebečnej klenby a niekoľko tržných rán.

"V pondelok popoludní oboch podozrivých zadržala Národná kriminálna agentúra v spolupráci s košickým pohotovostným policajným útvarom len 400 metrov od štátnej hranice v Slovenskom Novom Meste. Po ich vypočutí ich vyšetrovateľ následne obvinil a skončili v cele policajného zaistenia. V súčasnosti sa už rozhoduje o ich väzbe a v prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na päť až 12 rokov," dodal Michal Slivka. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.