26.01.2024 SHOWBIZ

Vanesa Horáková nová hviezda rómskej pop-music. Speváčka valcuje stálice.

Foto: Gipsy Television

Pred niekoľkými mesiacmi ju nik nepoznal. Dnes konkuruje najväčším rómskym hviezdam na Slovensku a v Česku. 15-ročná Vanesa Horáková sa z noci na deň stala medzinárodnou speváckou hviezdou.

Vanesa Horáková pochádza z obce Spišská Belá v okrese Kežmarok. Život sa jej zmenil v momente, keď naspievala pieseň zo známej telenovely. Medzinárodný ošiaľ ale spôsobila jej coververzia piesne FoFo.

„Určite to začalo so skrytou vášňou s kapelou Gipsy Daniel. Veľmi to ovplyvnilo môj život, pretože už nie som tak často doma a už nemám ani také povinnosti ako som mala, lebo sa venujem len spevu,“ povedala speváčka v rozhovore pre Gipsy Television.

15-ročná Vanesa koncertuje po celom Slovensku, Česku a má za sebou aj vystúpenia v Maďarsku, Nemecku či vo Veľkej Británii. Napriek tomu, podľa jej rodičov je stále nohami na zemi. „Ona je stále pri zemi, drží sa stále tam kde je, takže vôbec to nevníma, že je populárna a je skromná taká ako vždy,“ povedal jej otec, Peter Horák. 

Vanesini rodičia priznávajú, že majú o svoju dcéru strach. Aj preto ju sprevádzajú na každom jej vystúpení. Mladá speváčka študuje. Je v prvom ročníku na Hotelovej akadémii v Kežmarku. Pre spevácku kariéru má individuálny vzdelávací plán.

„Vďaka ktorému sa môžem dostaviť do školy len na preskúšanie, napríklad raz do mesiaca a robím to aj preto tak, pretože sa chcem venovať svojej kariére a posúvať sa v speve,“ vysvetlila Vanesa Horáková.

Vanesa Horáková má na tento rok veľké plány. Viac sa o nich dozviete v reportáži. 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.