26.03.2024 SPRÁVY

TREBIŠOV: Po vyše roku sa dočkali. Dostali mobilné domčeky.

Foto: Gipsy Television

Ľudia z trebišovskej osady dostali po vyše roku náhradné bývanie. V jednej z tamojších bytoviek sa totiž zrútila podlaha. Približne 80 ľudí ostalo takpovediac na ulici.

V trebišovskej osade žijú ľudia v chatrčiach, v domoch a taktiež v nájomných mestských bytoch. Niektoré sú v zlom technickom stave.

"Podlaha sa prepadla a to kvôli tomu, že ako môžeme vidieť, tak toto je nosný múr a ten drží celú podlahu, panelovú časť," povedal Dezider Šandor, koordinátor miestnej občianskej a poriadkovej služby.

Bytovku preto muselo opustiť 9 rodín. Žili v priestoroch školy aj v stanoch. Po 13-tich mesiacoch dostali od mesta náhradné bývanie. Armáda spásy darovala Trebišovu tzv. mobilné domčeky. "Tu mi je dobre. Cítim sa tu ako v mojom pôvodnom byte," uviedla Ružena Balogová, obyvateľka mesta Trebišov. 

Bytový dom na Záhradnej ulici nie je jediný, ktorý má údajne problém so statikou. "Je tu veľa bytoviek, čo majú narušené statiky a je tu reálna hrozba, že keď príde nejaký živel, tak môžu spadnúť," vysvetlil D. Šandor. 

Pozrite si reportáž.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.