20.04.2021 SPRÁVY

Ministerstvo kultúry vyhlásilo výberové konanie na post riaditeľa Kult Minor.

Foto: Gipsy Television

Ministerstvo kultúry vyhlásilo výberové konanie na post riaditeľa Fondu na podporu kultúry národnostných menšín. Nový šéf má vo funkcii nahradiť terajšieho riaditeľa Norberta Molnára, ktorému sa skončí funkčné obdobie v júli.

Od nového vedenia verejnoprávnej inštitúcie MK SR očakáva napríklad to, že vytvorí návrh na funkčný spôsob monitoringu podporených projektov. Úlohou nového vedenia verejnoprávneho fondu bude taktiež proaktívnejšie reagovať na potreby a spätnú väzbu od aktérov kultúry národnostných menšín. Rovnako sa od nového štatutára očakáva zlepšenie komunikácie so žiadateľmi, a to tak, aby bola efektívnejšia, rýchlejšia a adresnejšia.

Fond je nezávislou verejnoprávnou inštitúciou. Jej poslaním je podľa rezortu kultúry podpora a stimulácia kultúry národnostných menšín v oblasti kultúrnych a vedeckých aktivít národnostných menšín, najmä vytváraním podporných mechanizmov na tvorbu a šírenie kultúrnych a vedeckých hodnôt.

Všetky informácie o postupe výberového konania a jeho podmienkach nájdu záujemcovia na webovom sídle MK SR. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 20. mája 2021.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.