08.03.2024 SPRÁVY

ĎURKOV: Telo trojročného chlapca našli bez známok života. Nariadili jeho pitvu.

Foto: Dobrovoľný Hasičský Zbor Obce Slančík 

Pri obci Ďurkov našli bezvládne telo trojročného dieťaťa. Ide o chlapca, po ktorom pátrali tri dni. Obhliadajúci lekár nevylúčil cudzie zavinenie. Nariadil preto jeho pitvu.

Podľa informácií portálu Noviny.sk nehybné telo našli medzi obcami Svinica a Ďurkov. Spozorovať ho mal pilot malého lietadla. Rodičia chlapca sú presvedčení, že ho niekto zobral a teraz ho tam dal. V predošlých dňoch v rámci pátrania nasadili drony s termovíziou aj vrtuľník ministerstva vnútra. Do pátrania sa zapojili aj študenti Strednej odbornej školy Policajného zboru v Košiciach. Prepátrané bolo nielen blízke okolie či miesta možného výskytu chlapca, ale aj blízky lesný porast.

"Po takmer troch dňoch intenzívneho pátrania sa nezvestnú maloletú osobu podarilo nájsť v katastri obce Ďurkov, žiaľ, už bez známok života. Obhliadajúci lekár na mieste nevylúčil cudzie zavinenie a na zistenie presnej príčiny smrti bolo nariadené vykonanie zdravotno-bezpečnostnej pitvy," informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Oznámenie o nezvestnosti dieťaťa prijala polícia v stredu popoludní na tiesňovej linke 158. "Policajti po nezvestnej maloletej osobe začali okamžite pátrať, do pátrania sa okrem policajtov z priľahlých obvodných oddelení zapojili aj psovod so služobným psom, záchranári so štvorkolkami, príslušníci Hasičského a záchranného zboru, dobrovoľní hasiči z okolitých dedín," uvidela hovorkyňa.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.