08.03.2024 SPRÁVY

ĎURKOV: Telo trojročného chlapca našli bez známok života. Nariadili jeho pitvu.

Foto: Dobrovoľný Hasičský Zbor Obce Slančík 

Pri obci Ďurkov našli bezvládne telo trojročného dieťaťa. Ide o chlapca, po ktorom pátrali tri dni. Obhliadajúci lekár nevylúčil cudzie zavinenie. Nariadil preto jeho pitvu.

Podľa informácií portálu Noviny.sk nehybné telo našli medzi obcami Svinica a Ďurkov. Spozorovať ho mal pilot malého lietadla. Rodičia chlapca sú presvedčení, že ho niekto zobral a teraz ho tam dal. V predošlých dňoch v rámci pátrania nasadili drony s termovíziou aj vrtuľník ministerstva vnútra. Do pátrania sa zapojili aj študenti Strednej odbornej školy Policajného zboru v Košiciach. Prepátrané bolo nielen blízke okolie či miesta možného výskytu chlapca, ale aj blízky lesný porast.

"Po takmer troch dňoch intenzívneho pátrania sa nezvestnú maloletú osobu podarilo nájsť v katastri obce Ďurkov, žiaľ, už bez známok života. Obhliadajúci lekár na mieste nevylúčil cudzie zavinenie a na zistenie presnej príčiny smrti bolo nariadené vykonanie zdravotno-bezpečnostnej pitvy," informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Oznámenie o nezvestnosti dieťaťa prijala polícia v stredu popoludní na tiesňovej linke 158. "Policajti po nezvestnej maloletej osobe začali okamžite pátrať, do pátrania sa okrem policajtov z priľahlých obvodných oddelení zapojili aj psovod so služobným psom, záchranári so štvorkolkami, príslušníci Hasičského a záchranného zboru, dobrovoľní hasiči z okolitých dedín," uvidela hovorkyňa.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Klavirista Miroslav Rác bude spolupracovať so slávnym režisérom Stevenom Spielbergom.

Uznávaný režisér, ktorý patrí k špičke svetovej kinematografie, vraj chystá nový film o holokauste. Hudbu doň má komponovať Róm z Levíc. S Miroslav Rácom sa rozprávala redaktorka Ivana Cibuľová.

Showbiz

Ricardo Kwiek zúri. Organizátor festivalu v Chomutove ho údajne oklamal.

Nemecký spevák, Ricardo Kwiek, má ťažké srdce na organizátora rómskeho festivalu, ktorý sa uskutočnil uplynulý piatok v Chomutove.