28.04.2020 SPRÁVY

VIDEO: Policajt mal zbiť päť rómskych detí z Krompách.

Reprofoto Gipsy Television

Rodičia piatich maloletých detí sú pohoršení postupom policajta, ktorý stráži tamojšiu lokalitu. Muž deti mal zbiť palicou. 

Päť maloletých detí vo veku od 7 do 11 rokov sa šli hrať k potoku, ktorý je súčasťou osady. Osada v Krompachoch je v karanténe pre Covid-19. Podľa Anny Holubovej, matky troch napadnutých detí, karanténu neporušili. 

"Aj vojaci ich tam púšťali lebo je to pri nás," povedala pre Gipsy Television Anna Holubová. Policajt mal napadnúť tri deti Anny Holubovej. Dve dievčatá vo veku 7 a 9 rokov a aj jej 10-ročného syna. Zbiť ich mal palicou. Deti majú na nohách modriny. 

Policajt, ktorého rodičia nakrútili na mobilný telefón mal zbiť aj ďalšie dve dievčatká vo veku 10 a 11 rokov. Deti ošetrili vojenskí lekári. Rodičom ale lekárske správy nedali. Vraj ich dostanú prostredníctvom ministerstva obrany.

V Krompachoch sú v karanténe tri lokality. Žije v nich asi dvetisíc ľudí. 

Prípad bude vyšetrovať Úrad inšpekčnej služby ministerstva vnútra. "Policajná inšpekcia o prípade vie, konať začne ihneď ako jej bude doručená vec aj s potrebnou dokumentáciou," uviedla pre Gipsy Television Silvia Keratová z Tlačového odboru MV SR. 

Aktualizovaný článok: Vojenský zdravotník tvrdí, že deti z Krompách majú staršie zranenia.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.