22.02.2024 SHOWBIZ

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Foto: Blesk:Martin Hykl/CZECH NEWS CENTER CNC/Martin Hykl, Pavel Machan, Marek Pátek

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie. 

Začiatok udeľovania českých hudobných cien nebol pre speváka Jana Bendiga príjemný. Pri jeho príchode na červený koberec, kde sa objavil v štýlovom oblečení, poznačil incident. Mladík na neho vysypal múku. Prípad vyšetrovala polícia a muž sa spevákovi stihol ospravedlniť prostredníctvom sociálnej siete.

„Kriminalisti z odboru extrémizmu a terorizmu incident na českom slávikovi preverili a zistili, že obaja účastníci boli dohodnutí. Z toho dôvodu sa trestný čin nestal a celý prípad bol odložený. Všetci aktéri sú však podozriví zo spáchania priestupku krivé vysvetlenie a vec bude odovzdaná príslušnému správnemu orgánu na prešetrenie. Hrozí im pokuta až do výšky 50 tisíc českých korún,“ uviedol hovorca pražskej polície Richard Hrdina.

Niektorí ľudia už hneď po incidente tvrdili, že Bendig celú situáciu zinscenoval. Spevák tieto tvrdenia odmietal. "Čo je strašne smutné a nemám to za potrebu. Už len pre ten dokonalý outfit. Aby som ho mal 30 sekúnd, keď ma stál veľa peňazí a úsilia? Pracovali sme na ňom dva mesiace. Len preto, aby som sa ukázal len na 30 sekúnd? Nemyslím si. Mrzí ma to, ale život ide ďalej," povedal Jan Bendig pre Gipsy Television.

Jan Bendig prehovoril. Trvá na svojom tvrdení.

"Nechcel som sa vyjadrovať k niečomu, čo som si nemal možnosť overiť si v rozhodnutí policajného orgánu," napísal Bendig na úvod svojho vyjadrenia na Instagrame. "V žiadnom prípade nejde o rozhodnutie policajného orgánu o tom, že ja alebo niekto iný mal incident organizovať. 

Bendig trvá na tom, že on sám sa na múčnom útoku nepodieľal. "Stále si stojím za tým, že som útok nepripravoval a nedohovoril a nevedel o ňom," uviedol. S útočníkom sa podľa jeho slov dopredu nestretol, ani s ním telefonicky nekomunikoval. „Jedine, kedy som bol s tým chalanom v kontakte, bolo počas telefonátu po útoku, keď sa nám ospravedlňoval a ja som si vypočul jeho príbeh,“ vysvetlil Bendig. Jeho ospravedlnenie vraj prijal a o tom svojich fanúšikov ihneď informoval.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jan Bendig (@bendigjan)


Bendig vo svojom vyjadrení pochválil prácu polície, ale zároveň uviedol, že sa obráti na právneho zástupcu a budú prípad ďalej riešiť. „To, že je to tak uzavreté, nechápem, ale práve preto sme využili možnosti právneho zastúpenia a chceme sa v rámci správneho konania brániť prostredníctvom právneho zástupcu,“ povedal spevák.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.