01.05.2020 SPRÁVY

Pre zbité deti v Krompachoch podal Pollák trestné oznámenie aj podnet na inšpekciu.

Foto: Gipsy Television/PressTV

Europoslanec Peter Pollák podal trestné oznámenie pre zbité deti v Krompachoch.

Peter Pollák starší podal aj podnet na Úrad inšpekčnej služby ministerstva vnútra. Dôvodom je incident z Krompách. 

Päť tamojších maloletých detí tvrdí, že ich mal zbiť policajt v službe. Z vyjadrení košickej polície ale vyplýva, že muž obvinenie odmieta. "Nadriadený policajt bol udalosť preveriť priamo na mieste a keďže vyjadrenia policajta a miestnych obyvateľov osady boli protichodné, vec sme odovzdali príslušnému útvaru v danej veci konať, Úradu inšpekčnej služby MV SR, aby bola vec objektívne vyšetrená," uviedla pre Gipsy Television Jana Mesárová. 

Deti majú údajne staršie zranenia.

"Po údajnom incidente v jednej z osád v Krompachoch prezrel zdravotník Ozbrojených síl Slovenskej republiky štyri deti. Toto prezretie, so záverom, že ide o staršie zranenia a povrchové škrabance, ohlásil Krajskému operačnému stredisku v Košiciach. Na otázky rodičov detí odpovedal, že ak majú záujem, aby sa obrátili na spomenuté stredisko. Zdravotník Ozbrojených síl Slovenskej republiky nenahrádza poskytovateľa zdravotnej starostlivosti," uviedla pre Gipsy Television hovorkyňa ministerstva obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

Podľa tvrdení poškodených sa na skutku mal podieľať aj príslušník Ozbrojených síl. Vojenská polícia prípad nevyšetruje. "Zároveň však zdôrazňujeme, že dôsledné vyšetrenie celého prípadu je v záujme všetkých zúčastnených strán, pričom vedenie rezortu obrany sa bude o výsledky vyšetrovania zaujímať. V súčasnej náročnej situácii však prosíme občanov o súdržnosť, toleranciu a rešpektovanie platných opatrení v prospech ochrany zdravia a bezpečnosti nás všetkých," dodala Martina Kovaľ Kakaščíková.   

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.