04.04.2024 SPRÁVY

Rezort diplomacie vyzýva Slovákov, ktorí sú vo Veľkej Británii, aby boli opatrní.

Ilustračné foto: Gipsy Television

Ministerstvo zahraničných vecí v súvislosti s pretrvávajúcim rizikom teroristickej hrozby vo Veľkej Británii odporúča Slovákom, aby v krajine zachovávali zvýšenú opatrnosť a ostražitosť.

"Stupeň teroristickej hrozby v Spojenom kráľovstve dlhodobo zostáva na štvrtom stupni z piatich," uviedlo ministerstvo zahraničných vecí. Ľudia by mali zvýšiť opatrnosť najmä na miestach s väčšou koncentráciou osôb. Ministerstvo tiež odporúča rešpektovať pokyny bezpečnostných zložiek.

V prípade núdze môžu občania Slovenska kontaktovať Veľvyslanectvo SR v Londýne na pohotovostnom čísle +447866410783 alebo Ministerstvo zahraničných vecí.

"Zároveň odporúčame slovenským občanom, aby v prípade cestovania do zahraničia využili službu dobrovoľnej registrácie na webovej stránke ministerstva alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka," dodal rezort.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Klavirista Miroslav Rác bude spolupracovať so slávnym režisérom Stevenom Spielbergom.

Uznávaný režisér, ktorý patrí k špičke svetovej kinematografie, vraj chystá nový film o holokauste. Hudbu doň má komponovať Róm z Levíc. S Miroslav Rácom sa rozprávala redaktorka Ivana Cibuľová.

Showbiz

Ricardo Kwiek zúri. Organizátor festivalu v Chomutove ho údajne oklamal.

Nemecký spevák, Ricardo Kwiek, má ťažké srdce na organizátora rómskeho festivalu, ktorý sa uskutočnil uplynulý piatok v Chomutove.