04.04.2024 SPRÁVY

Rezort diplomacie vyzýva Slovákov, ktorí sú vo Veľkej Británii, aby boli opatrní.

Ilustračné foto: Gipsy Television

Ministerstvo zahraničných vecí v súvislosti s pretrvávajúcim rizikom teroristickej hrozby vo Veľkej Británii odporúča Slovákom, aby v krajine zachovávali zvýšenú opatrnosť a ostražitosť.

"Stupeň teroristickej hrozby v Spojenom kráľovstve dlhodobo zostáva na štvrtom stupni z piatich," uviedlo ministerstvo zahraničných vecí. Ľudia by mali zvýšiť opatrnosť najmä na miestach s väčšou koncentráciou osôb. Ministerstvo tiež odporúča rešpektovať pokyny bezpečnostných zložiek.

V prípade núdze môžu občania Slovenska kontaktovať Veľvyslanectvo SR v Londýne na pohotovostnom čísle +447866410783 alebo Ministerstvo zahraničných vecí.

"Zároveň odporúčame slovenským občanom, aby v prípade cestovania do zahraničia využili službu dobrovoľnej registrácie na webovej stránke ministerstva alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka," dodal rezort.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.