04.02.2024 SHOWBIZ

Hudobník Milan Kroka odkázal Gipsy Nicol a ďalším kapelám: Je to krádež, sprostá krádež.

Foto: Facebook/ M. Kroka

Milan Kroka patrí v susednom Česku k najuznávanejším spevákom, hudobníkom a skladateľom rómskych piesní. Nervy mu ale praskli potom, čo slovenská kapela Gipsy Nicol nahrala jeho skladbu, pôvodne baladu Savo drom, a zverejnila ju na sociálnej platforme s videami, bez jeho súhlasu.

"Samozrejme bez akéhokoľvek opýtania, hlavne, že tam píše, že autor je Milan Kroka. To je dobré, že to vieš, ale stačilo sa ešte opýtať. Ja by som ti to aj tak zakázal," odkázal populárnej slovenskej speváčke Gipsy Nicol nahnevaný autor piesne. 

Milan Kroka argumentuje tým, že skladbu ešte on sám oficiálne nevydal. "To, čo vy robíte je vrchol drzosti, vrchol drzosti. Nech sa to týka Gipsy Nikol, kapely Gipsy Štrba a Gipsy Band Smižany. Veď to je krádež. Keď sa nad tým zamyslíte, je to sprostá krádež," povedal Kroka v živom vysielaní na sociálnej sieti. 

Hudobník a skladateľ má pieseň zaregistrovanú od roku 2021. Skladba bola súčasťou muzikálu. "Tá pieseň je založená na nejakom príbehu a nás to bolí, keď to vidíme, že vy to takto s prepáčením.... A to sa nebavím o Jitke a Pavlínke, ktoré sú dcéry tej mamičky, ktorá zomrela, pre ktorú to vlastne vzniklo celé," vysvetlil Milan Kroka, ktorý slovenským kapelám vyčíta, že z pomalej a smutnej balady robia tanečné verzie.

Gipsy Nicol videoklip vymazala.

Kapela Gipsy Nicol, ktorú tvoria súrodenci Dunkovci, videoklip z platformy vymazala a Milanovi Krokovi sa ospravedlnila. "Týmto sa samozrejme chceme verejne ospravedlniť rodine, ak sa ich to dotklo. Netušili sme o tom, že táto pieseň je zložená pre niekoho nebohého a že je to založené na skutočnej udalosti, na skutočnom príbehu," povedal Milan Dunka. 

Milan Dunka ale nad slovami Milana Kroku krúti hlavou. Na sieti s videami je totiž táto skladba v podaní Gipsy Band Smižany. "Už vyše 10 mesiacov. Nikomu, vyzerá to tak, že to nevadilo, až kým sme my, kapela Gipsy Nicol túto pieseň nevydali. Zrazu treba dávať statusy, treba dávať živé vysielanie atď. Nerozumiem tomu," pýta sa Milan Dunka. 

Brat speváčky Nicol tvrdí, že jeho sestru ľudia nenávidia, no aj tak ju stále sledujú a zaujímajú sa o to čo robí. "My sme šťastní, keď počujeme, že niekto hrá našu pesničku, keď  to niekto vydá alebo čokoľvek, my sa tešíme z toho. A nie, aby mi to vadilo. Áno, rozumiem. Táto pieseň, to je niečo iné, rozumiem," konštatoval člen kapely Gipsy Nicol.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.