Slovensko, 01.06.2015 SPRÁVY

NDI: Hľadá mladých politikov, rómskych a nerómskych aktivistov. Predĺžili výzvu!

ilustračné foto

Národný demokratický inštitút, ktorý hľadá na Slovensku mladých politikov, rómskych a nerómskych aktivistov predĺžil výzvu na podávanie prihlášok. Uzávierka je už 5. júna. 

Národný demokratický inštitút na Slovensku aj v roku 2014 pokračuje v organizovaní cyklu workshopov pre členov mládežníckych politických organizácií a pre mladých rómskych a nerómskych aktivistov.

Zámerom je vytvoriť priestor pre odborne podloženú diskusiu a umožniť mladým ľuďom, ktorí sa cítia súčasťou otvorenej a tolerantnej spoločnosti a majú ambície pôsobiť vo verejnej politike, diskutovať o svojich skúsenostiach a názoroch. 

"Sériu workshopov zároveň chápeme ako inšpiratívny neformálny priestor, ktorý umožní vytvoriť nové kontakty medzi budúcimi politikmi a mladými rómskymi aktivistami a aktivistkami, čo by mohlo viesť k vzájomnej intenzívnejšej spolupráci," uviedla pre Gipsy Television Timea Kardos z NDI.

Obsah a forma jednotlivých workshopov budú nastavené tak, aby dokázali vyčerpávajúco odpovedať na najpálčivejšie spoločenské témy spojené s rómskou témou, či už formou riadených diskusií, rolových úloh, simulácií, či študijných návštev priamo v teréne a takýmto spôsobom rozšíriť obzory účastníkov a vytvoriť priestor pre hľadanie spoločných riešení v kľúčových oblastiach rómskej témy. Jednotlivé workshopy budú lektorsky viesť renomovaní odborníci v kľúčových oblastiach, zároveň budeme prizývať aj politikov a poslancov NRSR, ktorí sa diskutovaným témam venujú.

Workshopy sú určené pre členov mládežníckych organizácií politických strán, mladých rómskych aktivistov.

Ak sa chcete zúčastniť na sérii workshopov, pošlite životopis a vyplnený prihlasovací formulár e-mailom na adresu tkardos@ndi.org do 5. júna 2015. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.