Bratislava, 12.01.2015 SPRÁVY

ÚV SR: O dotáciu na kultúru menšín možete požiadať do 19. januára

foto ezahorie.sk

Týždeň pred uzávierkou termínu na podanie žiadostí o dotáciu v programe Kultúra národnostných menšín 2015 eviduje Úrad splnomocnenca vlády pre národnostné menšiny v elektronickom systéme už 559 projektov.

O štátnu podporu sa v programe Kultúra národnostných menšín 2015 môžu uchádzať mimovládne organizácie, obce a mestá, ale aj právnické osoby. Svoje žiadosti o dotáciu na projekty týkajúce sa organizovania kultúrnych podujatí, publikačných či edukačných aktivít, registrujú prostredníctvom elektronického dotačného systému na stránke Úradu vlády - www.vlada.gov.sk. Žiadosť o dotáciu musia odoslať 19. januára.


Na podporu menšinovej kultúry je v tomto roku vyčlenených 3.879.250 eur, teda o 50.000 eur viac ako v roku 2014. Najviac finančných prostriedkov, viac ako 1.995.000 eur, je alokovaných pre projekty maďarskej národnostnej menšiny, takmer 665.000 eur je vyčlenených na podporu kultúrnych projektov Rómov. Rusíni sa môžu uchádzať o 294.000 eur.


Jednotlivé žiadosti budú posudzovať hodnotiace komisie zložené aj z príslušníkov národnostných menšín.



INFORMÁCIE: TU
REGISTRÁCIA PROJEKTOV: TU

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.