FILM CIGÁN: Už zajtra premiéra v rómskej osade

foto Garfield film

Bratislava 11. júla 2011 (TASR/Gipsy Television/ Daniela Strelková) - Slovenská premiéra nového filmu Martina Šulíka Cigán, ktorý na svojej svetovej premiére na festivale v Karlových Varoch zožal veľký úspech, bude pod holým nebom v rómskej osade pri obci Richnava v okrese Krompachy.

"Asi nie je bežné, aby slovenská premiéra filmu bola na lúke pod rómskou osadou, kde očakávame niekoľko stoviek, ak nie tisíc Rómov, ale tento film ani inde svoju premiéru mať nemôže, ako tam, kde vznikal, pre ľudí, medzi ktorými vznikal," zdôvodnil PR manažér filmu Ján Kakaščík.  Premiéra je naplánovaná na utorok 12. júla o 20. hodine v Richnave za pomoci pojazdného kinematografu. V Bratislave budú môcť diváci tento film vidieť o deň neskôr. "Vstup je voľný, prísť môže ktokoľvek, určite bude veselo," dodal Kakaščík.


Film Cigán sa bude v slovenských kinách premietať od 14. júla. Scenár k filmu spolu s Martinom Šulíkom vytvoril Marek Leščák. Snímka rozpráva príbeh o 15-ročnom Adamovi, ktorý sa po smrti otca snaží dostať z rómskej osady. Na svojej ceste sa však dostáva do rôznych konfliktov a stretáva sa s predsudkami. Film bol nakrútený priamo vo východoslovenskej rómskej osade.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.