10.12.2018 SPRÁVY

VIDEO: Josefovi lekár vyrezal polovicu zadku bez jeho súhlasu.

foto: Gipsy Television

Josef Balog už takmer rok leží na posteli, pretože nemôže chodiť. Pre vyrezanú časť zadku má veľké bolesti.

50-ročný Josef Balog nikomu nepraje zažiť to, čo musí prežívať on. Už rok sa nepostavil na vlastné nohy a zatvorený je medzi múrmi svojho bytu. 

Dôvodom je to, že má veľké bolesti. Lekár mu totiž odoperoval polovicu zadku a to bez jeho súhlasu. "Keď som mal sedem rokov zranil som si zadok. Zhoršovalo sa mi to, tak som sa dal operovať, ale nie že mi polovicu zadku vyrežu," uviedol Josef Balog pre Gipsy Television.



Nespokojný pacient tvrdí, že ho dokonca operovali bez toho, aby absolvoval vyšetrenie na CT prístroji. Gipsy Television oslovila prezidenta Asociácie súkromných lekárov. Ten tvrdí, že doktor musí pacienta informovať o tom čo mu idú urobiť. Musí mať aj jeho písomný súhlas pre smernicu DGPR. Marián Šóth si ale myslí, že lekár tak postupoval preto, aby Josefovi zachránil život.

"Ľudský život je dôležitejší ako papier a niekedy sa až pri operačnom výkone zbadá ako veľký nález je tam. Čiže lekár k tomu pristupuje ako k záchrane života. Môže ísť aj o radikálnejší výkon, ako pôvodne plánoval. Treba zvažovať, čo je pre toho pacienta dôležitejšie," povedal Marián Šóth, prezident ASL pre Gipsy Television.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.