25.10.2017 SPRÁVY

LÁSKOU PROTI EXTRÉMIZMU: Facebook zaplavila kampaň, ktorá odmieta ideológiu nenávisti.

foto K. CH.

Rasizmus, antisemitizmus, strach zo všetkého nového či túžba po okamžitých riešeniach. Tieto a mnohé ďalšie charakteristiky dnes opätovne nahrávajú rastúcej popularite extrémizmu - ideológii postavenej na nenávisti. Slovenská katolícka charita sa preto rozhodla spustiť kampaň.

„Tento rok je to už 90 rokov, čo sa v Slovenskej katolíckej charite jasne držíme hesla - „blízko pri človeku.“ Usilujeme sa pomáhať všetkým ľuďom v núdzi bez rozdielu rasy, vierovyznania či politickej orientácie. So znepokojením sledujeme nárast napätia, radikálnych riešení a nevôle k istým spoločenským skupinám, a to primárne zo strany mladých ľudí,“ uviedol pre Gipsy Television generálny sekretár Slovenskej katolíckej charity Erich Hulman.

Práve mladí ľudia sú cieľovou skupinou kampane s názvom Láskou proti extrémizmu, ktorá sa aktívne šíri sociálnou sieťou Facebook. „Hlavným cieľom je motivovať mladých k solidarite. Spolu s pápežom Františkom tvrdíme, že jediným prípustným extrémizmom je extrémizmus lásky k blížnemu,“ vysvetlil Hulman.

Samotné slovo charita pochádza z latinského „caritas,“ čo značí empatickú lásku, ktorá rozumie človeku v núdzi a nezištne mu pomáha. Za kľúčovú hodnotu považuje Slovenská katolícka charita ľudskosť, záujem o človeka a jeho potreby. Pretože extrémna môže byť láska, nie nenávisť.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Rómovia nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Aká je realita?

Nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Toto si vraj majorita myslí o Rómoch. Tvrdia to odborníci aj osobnosti, ktorých sme sa pýtali na ich skúsenosti. 

Showbiz

Zbalil si kufre a odišiel bývať do Španielska. Navštívili sme Igora Kmeťa mladšieho.

Igor Kmeťo mladší urobil vo svojom živote zásadnú zmenu. Zbalil si kufre a odišiel bývať do Španielska. Čo je dôvodom sa dozviete v reportáži.