19.05.2024 SPRÁVY

NAKA obvinila ďalšie tri osoby za príspevky na internete.

Ilustračné foto

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil ďalšie tri osoby za príspevky na internete.

V týchto prípadoch išlo o prečin schvaľovania trestného činu. Rovnako, ako v prípade, o ktorom sme vás už včera informovali sa ho mali dopustiť prostredníctvom sociálnej siete.

Obvinené osoby mali na sociálnej sieti zverejniť príspevky, v ktorých schvaľovali konanie útočníka v Handlovej. Polícia všetky tri osoby zadržala a vykonala potrebné procesné úkony. "Aktuálne sú v cele policajného zaistenia, kde čakajú na ďalší postup, o ktorom rozhodne dozor vykonávajúci prokurátor," uviedla Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídia PZ SR.

"Na objasnení ďalších skutkov intenzívne pracujeme. Pokračujeme v analýzach nenávistných príspevkov a tých príspevkov, ktoré schvaľujú trestnú činnosť, kde môže ísť o trestný čin schvaľovania trestného činu, nebezpečného vyhrážania, ale aj ďalšie trestné činy," vysvetlila Bárdyová. 

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Klavirista Miroslav Rác bude spolupracovať so slávnym režisérom Stevenom Spielbergom.

Uznávaný režisér, ktorý patrí k špičke svetovej kinematografie, vraj chystá nový film o holokauste. Hudbu doň má komponovať Róm z Levíc. S Miroslav Rácom sa rozprávala redaktorka Ivana Cibuľová.

Showbiz

Ricardo Kwiek zúri. Organizátor festivalu v Chomutove ho údajne oklamal.

Nemecký spevák, Ricardo Kwiek, má ťažké srdce na organizátora rómskeho festivalu, ktorý sa uskutočnil uplynulý piatok v Chomutove.