15.09.2023 SHOWBIZ

VIDEO: Exkluzívny záznam vystúpenia speváka Ricarda Kwieka na Gipsy Television.

Foto: Gypsy Fest/ Roma Production

Ricrado Kwiek, svetová hudobná hviezda rómskeho pôvodu, má za sebou fascinujúci príbeh. Narodený v Poľsku a so silnými rodinnými väzbami v Nemecku, kde jeho predkovia žili viac ako 50 rokov. Kwiek je viac než len spevák. Je to človek s hlbokými koreňmi a vášňou pre svoju kultúru.

Hudba bola vždy neoddeliteľnou súčasťou jeho života. "Celá moja rodina, či už z matkinej alebo otcovej strany, sú hudobníci," povedal Kwiek pre Gipsy Television. Jeho hudobné cesty sa začali už vo veku štyroch rokov, keď sa začal učiť hrať na klavíri.

O dva roky neskôr, v šiestich rokoch, už ovládal tento nástroj s pôsobivou zručnosťou. Hoci v mladosti ešte nespieval, v srdci cítil, že má na to, čo je potrebné. "Vo svojom srdci som tušil, že to dokážem, ale bol som príliš plachý, aby som s tým začal," hovorí o svojich prvých hudobných krokoch.

Kwiek však nie je len o hudbe. V Nemecku, kde sa usadila jeho rodina, našiel svoju vieru – vieru, ktorá ovplyvňuje životy mnohých Rómov. Už viac ako 20 rokov pôsobí ako pastor a svoj život zasvätil službe iným.

Jeho príbeh je dôkazom o sile hudby, rodiny a viery. Ricrado Kwiek je ikonou pre Rómov po celom svete a inšpiráciou pre všetkých, ktorí počúvajú jeho piesne a poznajú jeho príbeh.

Pozrite si záznam z jeho koncertu v Bratislave, ktorý bol súčasťou najväčšieho rómskeho festivalu Gypsy Fest.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.