15.09.2023 SHOWBIZ

VIDEO: Exkluzívny záznam vystúpenia speváka Ricarda Kwieka na Gipsy Television.

Foto: Gypsy Fest/ Roma Production

Ricrado Kwiek, svetová hudobná hviezda rómskeho pôvodu, má za sebou fascinujúci príbeh. Narodený v Poľsku a so silnými rodinnými väzbami v Nemecku, kde jeho predkovia žili viac ako 50 rokov. Kwiek je viac než len spevák. Je to človek s hlbokými koreňmi a vášňou pre svoju kultúru.

Hudba bola vždy neoddeliteľnou súčasťou jeho života. "Celá moja rodina, či už z matkinej alebo otcovej strany, sú hudobníci," povedal Kwiek pre Gipsy Television. Jeho hudobné cesty sa začali už vo veku štyroch rokov, keď sa začal učiť hrať na klavíri.

O dva roky neskôr, v šiestich rokoch, už ovládal tento nástroj s pôsobivou zručnosťou. Hoci v mladosti ešte nespieval, v srdci cítil, že má na to, čo je potrebné. "Vo svojom srdci som tušil, že to dokážem, ale bol som príliš plachý, aby som s tým začal," hovorí o svojich prvých hudobných krokoch.

Kwiek však nie je len o hudbe. V Nemecku, kde sa usadila jeho rodina, našiel svoju vieru – vieru, ktorá ovplyvňuje životy mnohých Rómov. Už viac ako 20 rokov pôsobí ako pastor a svoj život zasvätil službe iným.

Jeho príbeh je dôkazom o sile hudby, rodiny a viery. Ricrado Kwiek je ikonou pre Rómov po celom svete a inšpiráciou pre všetkých, ktorí počúvajú jeho piesne a poznajú jeho príbeh.

Pozrite si záznam koncertu v Bratislave, ktorý bol súčasťou najväčšieho rómskeho festivalu Gypsy Fest.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Klavirista Miroslav Rác bude spolupracovať so slávnym režisérom Stevenom Spielbergom.

Uznávaný režisér, ktorý patrí k špičke svetovej kinematografie, vraj chystá nový film o holokauste. Hudbu doň má komponovať Róm z Levíc. S Miroslav Rácom sa rozprávala redaktorka Ivana Cibuľová.

Showbiz

Ricardo Kwiek zúri. Organizátor festivalu v Chomutove ho údajne oklamal.

Nemecký spevák, Ricardo Kwiek, má ťažké srdce na organizátora rómskeho festivalu, ktorý sa uskutočnil uplynulý piatok v Chomutove.