Zemplínska Šírava, 10.03.2015 SPRÁVY

Na Zemplínskej Šírave sa stretli Rómovia zo Slovenska, Česka a Maďarska. Vieme prečo ...

foto NS-ZMRZ

Takmer tri desiatky ľudí zo Slovenska, Česka a Maďarska sa stretli na Zemplínskej Šírave. Mladí aktivisti sa stretli preto, aby diskutovali o problematike, ktorá trápi aj rómske ženy.

Neformálna skupina Združenie mladých rómskych žien z Veľkých Kapušian realizovala od 27. februára do 6. marca na Zemplínskej Šírave mládežnícku výmenu s názvom „Ak žena povie NIE!“. Zúčastnilo sa jej 26 ľudí zo Slovenska, Česka a Maďarska.  

"Téma nášho stretnutia bolo násilie páchané na ženách. Neformálnym spôsobom sme učili mladých ľudí pochopiť pojem násilie a  na konkrétnych životných príbehoch žien sme poukázali na typy násilia," povedala pre Gipsy Television Dana Naciová, šéfka neformálnej skupiny.  

Mladí ľudia absolvovali skupinové aktivity, workshopy, prednášky, debaty. "Účastníci mládežníckej výmeny Erazmus + získali kompetencie, ktoré môžu následne využiť vo svojom okolí. Verím, že budú nápomocní v konkrétnych situáciách," dodala Dana Náciová.

 

Fotogaléria:

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.