Michalovce, 10.04.2015 SPRÁVY

VRBNICA: Tanko dodržal sľub. Ďalší protest bude už zajtra v Rimavskej Sobote. Pustil sa aj do mimovládok.

foto michalovce.dnes24.sk

Strana rómskej únie na Slovensku avizovala, že po zásahu polície v obci Vrbnica ľudia pôjdu do ulíc. Prvý z protestov sa uskutočnil dnes v Michalovciach. 

Podľa medializovaných informácií polícia prišla do obce Vrbnica vo štvrtok 2. apríla v ranných hodinách. Muži zákona tam počas pátrania po hľadaných osobách údajne zbili viac ako 10 Rómov. Polícia ale poprela tvrdenia zranených.

"Keď uvidíte ich telá je to hrôza. Majú pomliaždeniny. Po nohách, po lýtkach ich bili, kopali im do nôh" povedal starosta obce Jaroslav Tokár pre Gipsy Television.

Gipsy Television ako prvá informovala o tom, že prípad začala vyšetrovať Inšpekcia Ministerstva vnútra. Jej vyšetrovať už začal trestné stíhanie pre trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Podľa Františka Tanka obec Vrbnica už podala na zasahujúcich policajtov hromadné trestné oznámenie. Tanko tiež povedal v rozhovore pre Gipsy Television, že o pomoc už požiadali aj medzinárodné organizácie a Európsku úniu. Predseda Strany rómskej únie na Slovensku, ale zároveň skritizoval viaceré organizácie, že sa o problém nezaujímajú. Druhý prostest proti policajnému zásahu sa uskutoční zajtra v Rimavskej Sobote. 


Vypočujte si celú reakciu predsedu Strany rómskej únie na Slovensku. Zábery z dnešného protestu v Michalovciach nám poskytol spravodajský server michalovce.dnes24.sk




SÚVISIACE ČLÁNKY:
 

VRBNICA: Pollák sa stretne s policajným prezidentom. Dubovcová kritizuje políciu, že počas zásahu neurobila videozáznam.

VRBNICA: Rómovia zvažujú podať hromadné trestné oznámenie. Postup policajtov prešetrí inšpekcia Ministerstva vnútra.

AKTUÁLNE: V obci Vrbnica polícia údajne zbila Rómov. Viac ako 10 ľudí je zranených!

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.