Vrbnica/ Bratislava, 03.04.2015 SPRÁVY

VRBNICA: Rómovia zvažujú podať hromadné trestné oznámenie. Postup policajtov prešetrí inšpekcia Ministerstva vnútra.

foto Gipsy Television

Strana Rómskej únie na Slovensku zváži či podá hromadné trestné oznámenie pre zásah polície voči Rómom. K tomu malo dôjsť včera v ranných hodinách v obci Vrbnica.

Starosta Vrbnice Jaroslav Tokár tvrdí, že polícia prišla do obce vo štvrtok v ranných hodinách. Muži zákona údajne napadli Rómov. Zranených má byť podľa jeho slov asi 13 ľudí. 

"Keď uvidíte ich telá je to hrôza. Majú pomliaždeniny. Po nohách, po lýtkach ich bili, kopali im do nôh" povedal Tokár pre Gipsy Television.



Šéf Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Juraj Leško tvrdí, že policajti pátrali po hľadaných osobách. Počas celokrajskej akcie prehľadali 46 lokalít na základe indícií, kde by sa mohli zdržiavať hľadané osoby. Počas akcie vypátrali 7 osôb. Päť bolo predvedených na oddelenie Policajného zboru. 

Polícia odmieta tvrdenia, že by Rómov napadla.

Podľa medializovaných informácií ľudia skutočne majú zranenia. Polícia ale odmieta tvrdenia, že by proti Rómom vo Vrbnici použila donucovacie prostriedky. Urobila to len v dvoch prípadoch v Kapušianskych Kľačanoch. "Inšpekcia Ministerstva vnútra preverí spomínaný zásah v dedine Vrbnica. Až do skončenia tohto vyšetrovania nebudeme k tomu poskytovať žiadne informácie," povedal pre Gipsy Televion Ivan Netík, riaditeľ Tlačového odboru Ministerstva vnútra.

Zvažujú podať hromadné trestné oznámenie. Budú aj protestovať!

Keďže starosta Tokár je nominantom Strany rómskej únie na Slovensku, jej predseda František Tanko sa rozhodol, že 9. apríla budú Rómovia protestovať pred Okresným riaditeľstvom Policajného zboru v Michalovciach. "Prečo nemlátia Maďarov, prečo nemlátia Vietnamcov a iné menšiny na Slovensku. Nenecháme to tak, obrátime sa na medzinárodné organizácie," povedal František Tanko na tlačovej besede. Vrbnicu v sobotu navštívi splnomocnenec vlády pre rómske komunity Peter Pollák.

Pozrite si zostrih z tlačovej besedy SRÚS, upozorňujeme, že video obsahuje vulgarizmy.



SÚVISIACI ČLÁNOK: AKTUÁLNE: V obci Vrbnica polícia údajne zbila Rómov. Viac ako 10 ľudí je zranených!

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.