07.02.2024 SPRÁVY

Ministerstvo práce ponúka peniaze organizáciám, ktoré sa budú venovať nezamestnaným.

Ilustračné foto/ Gipsy Television

Organizácie, s ktorými ministerstvo nadviaže spoluprácu, budú vyhľadávať ľudí, ktorí nepracujú a priamo v teréne budú zisťovať aký je dôvod ich problému.

Ministerstvo práce vyhlásilo výzvu o nenávratný finančný príspevok. Uchádzať sa oň môžu organizácie, nadácie, mestá či obce. Tie môžu dostať aj 50 tisíc eur na začlenenie neaktívnych osôb na trh práce. Ministerstvo na to má celkovo 25 miliónov eur.

"Krok za krokom II. pomôže začleniť neaktívne osoby, ktoré sa stretávajú s rôznymi osobnými výzvami, na trh práce. Organizácie, s ktorými ministerstvo nadviaže spoluprácu, budú vyhľadávať neaktívne osoby priamo v teréne a zisťovať osobné prekážky, pre ktoré majú problémy nájsť si prácu. Taktiež budú pomáhať neaktívnym osobám pri riešení ich situácie a následne budú poskytovať podporu pri hľadaní zamestnania a zapracovaní na novom mieste," uviedol rezort práce.

Žiadosť o príspevok je možné podať v dvoch kolách. Uzávierky hodnotiacich kôl sú stanovené na 15. marca a 30. apríla. Úspešné organizácie budú realizovať projekty počas dvoch rokov.

Ministerstvo práce pre záujemcov pripravuje informačné semináre. Tie sa uskutočnia v Nitre, v Banskej Bystrici, Prešove a v Bratislave. Pre účasť na seminári, je potrebné sa vopred registrovať. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.