Bratislava, 17.11.2013 Zaujímavosti

PENTAGON: Pomáhajú rómskym deťom, nechcú, aby drogovali!

foto internet

Bratislavská obytná štvrť Pentagon, ktorá je známa tým že, jej obyvatelia drogujú či páchajú kriminalitu, má aj svetlú stránku. Už 9 rokov sa nízkoprahové centrum MIXklub venuje tamojším deťom, aby nepodľahli drogovým zavislostiam.
V bratislavskej mestskej časti Vrakuňa sa nachádza netypická stavba Pentagon. Je známa tým, že sa v jej okolí stretávajú drogoví díleri či prostitútky. V bytovkách žijú prevažne rómske rodiny. Aby ich deti nepodľahli drogám, aktivisti založili nizkoprahové centrum MIXklub.

 

"Tieto deti, ktoré k nám chodia, keby sme tu neboli tak trávia svoj čas na ulici a čo môže poskytnúť ulica? Akú kreativitu, ako podporiť dieťa vo vzdelávaní a v hre. Veď oni tu v okolí nemajú žiadnu možnosť," povedala pre Gipsy Television Alena Synková, riaditeľka Detského fondu SR.

 

Pozrite si reportáž, ktorú pre vás nakrútili. V Pentagone nakrúcal reportér Gipsy Television, Peter Pollák.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.