Slovensko/ Slovinsko, 29.10.2015 SPRÁVY

SLOVINSKO: Stretnú sa všetci tí, ktorí pracujú v prospech chudobných Rómov.

Koncom novembra sa v slovinských kúpeľoch Dolenjske Toplice stretnú odborníci z rôznych krajín, aby hovorili o vzájomnej spolupráci. Ich snahou má byť intenzívnejšie začlenenie chudobných Rómov do spoločnosti.

Konferencia s názvom Rozšírovanie obzorov  - sietí a skúseností pre úspešné začlenenie Rómov sa uskutoční 26. a 27. novembra v kúpeľoch Dolenjske Toplice v Slovinsku.

"Cieľom konferencie je upozorniť na význam spájania zainteresovaných strán pracujúcich v oblasti rómskej problematiky, na podporu vytvárania sietí a spolupráce medzi ministerstvami a inštitúciami, vytváranie nových partnerstiev, výmenu osvedčených postupov pomocou literatúry a materiálov vytvorených v rôznych projektoch," uviedla pre Gipsy Television Simona Pavlin.

Prvý deň konferencie bude venovaný rôznym  tematickým príspevkom, ktoré budú prezentované renomovanými výskumníkmi a odborníkmi. V druhý deň konferencie sa účastníci zoznámia s rôznymi zaujímavými medzinárodnými  projektmi v oblasti integrácie Rómov.

"Zároveň je to vynikajúca príležitosť na disemináciu a propagáciu ich  projektov, projektových výsledkov a osvedčených postupov," dodala Simona Pavlin.

Ak máte záujem zúčastniť sa na konferencii, prihlásiť sa môžete TU.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.