Košice, 20.05.2016 SPRÁVY

KOŠICE: Rómske deti zo Špeciálnej základnej školy namaľovali 13 metrovú mapu sveta.

Žiaci zo Špeciálnej základnej školy, ktorá sídli na Odborárskej ulici v Košiciach namaľovali mapu sveta. Zaujímavosťou je, že maľbu realizovali na chodníku. Ich výtvor tak môžu odbivovať okoloidúci.

„Exteriérová veľkorozmerná mapa bude výbornou pomôckou pre zlepšenie orientácie v priestore, uľahčí sa vyučovanie geografie, vlastivedy, zopakujú si ju aj rodičia, ktorí čakajú deti pred školou. Všetci môžu po mape chodiť a "cestovať" po celom svete. Vďaka ním sme preniesli svet pred našu školu a veľa sa naučíme,“ uviedla pre Gipsy Television učiteľka Zuzana Révészová, ktorá projekt koordinuje.

Pedagógovia so žiakmi si na internete vybrali mapu, ktorú zväčšili a v grafickom programe do nej vložili mriežku. Tú naniesli bielou farbou vo veľkosti 6 x 13 metrov  na chodník pred školou a postupne ju vymaľovávali. Maľovanie veľkorozmernej exteriérovej mapy bolo záverečnou aktivitou projektu Zoči-voči internetu, podporeného Nadáciou Orange v grantovom programe e-Školy pre budúcnosť 2015/2016.



Špeciálna základná škola sídli v mestskej časti Košice – Sever na Odborárskej ulici 2. Od roku 1978 poskytuje vzdelávanie žiakom so špeciálnymi výchovno–vzdelávacími potrebami. Približne 90% z nich je zo sociálne znevýhodneného prostredia. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.