RÓMSKY KRÁĽ: Chcem, aby vznikol rómsky štát

foto Gipsy Television

Rimavská Sobota/Bratislava 7. novembra 2010 - Rómsky kráľ Ján Farkaš tvrdí, že Slovákom pred niekoľkými rokmi ponúkol indický veľvyslanec v ich krajine územie pre vznik rómskeho štátu.

„Mali sme prísľub od určitého indického veľvyslanca, nakoľko Rómovia pochádzajú z Indie, že by bola možnosť pridelenia určitého územia, kde by sa tento štát mohol založiť. Rómovia v tom čase na to reagovali tak, že asi približne 30 % by do toho aj išlo," povedal pre Gipsy Television Ján Farkaš.„Ono to máte tak, že keď tam pôjde 30 percent v prý rok a keď ten štát sa začne rozvíjať, tak druhý rok tak už bude 60 percent a po troch rokoch by tam boli už 90 až 100 percent Rómov. Tí ľudia by do toho išli, lebo v každom štáte sú Rómovia považovaní za plevel a každý by sa ich chcel zbaviť. Som pevne presvedčení, že keby tento štát vznikol, tak by tam väčšina Rómov išla. Ono raz k tomu aj tak dôjde."

 Korunovaný rómsky kráľ neskrýva nadšenie pre vznik etnického štátu. „Bol by som rád, keby bol rómsky štát. Veď medzi nami Rómami je veľa vysokoškolsky vzdelaných ľudí, ktorí by to dokázali riadiť."

 Uverejnené príspevky sa nemusia stotožňovať s názorom prevádzkovateľa portálu.

Celý rozhovor s Jánom Farkašom si budete môcť pozrieť už čoskoro v magazíne "Romano Dživipen" a v dokumentárnom cykle o úspešných rómskych podnikateľoch. Sledujte preto náš web. 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.