Slovensko, 28.12.2014 SPRÁVY

Gipsy Television bola aj v roku 2014 lídrom v rámci rómskych médií

Gipsy Television bola aj tento rok lídrom spomedzi rómskych médií na Slovensku. Dokazuje to nielen návštevnosť spravodajského portálu, sledovanosť televíznych relácií, ale aj citácie v celoplošných médiách.

Gipsy Television si v roku 2014 upevnila svoje miesto na mediálnom trhu. Oproti konkurencii vyprodukovala najviac autorských článkov, videorozhovorov, reportéri pokrývali najdôležitejšie udalosti a televízia aj tento rok pokračovala vo výrobe relácií, ktoré začali vysielať už aj regionálne televízie.

Gipsy Television v číslach

Kým v roku 2010, keď televízia štartovala, navštívilo portál Gipsy Television takmer 7500 jedinečných užívateľov, tento rok ich bolo necelých 71 tisíc. Títo užívatelia si pozreli náš web viac ako 150 tisíc krát.

Publikovali sme viac ako 200 autorských textových správ, ktoré sa týkali nielen politického diania na Slovensku, ale našim čitateľom sme v roku 2014 začali prinášať aj informácie zo showbiznisu. V roku 2014 sme nakrútili takmer 100 videorozhovor, ktoré boli súčasťou spomínaných článkov. 

Gipsy Television pozerajú aj v Amerike

Portál Gipsy Television navštevuje najviac ľudí zo Slovenska. V roku 2014 obsadilo druhú priečku Anglicko, nasleduje Česko, Nemecko, Rakúsko, Belgicko, Spojené štáty Americké, Írsko, Kanada a Švajčiarsko.

Gipsy Television a TOP témy

V roku 2014 čitateľov najviac zaujal príbeh mladého boxeristu, ktorý zomrel na zlyhanie srdca. Článok si prečítalo takmer 11.100 ľudí. Zo štatistík google analytics vyplýva, že návštevníkov portálu zaujíma aj dianie v showbiznise. Na článok o speváčke Gitane kliklo viac ako 6.300 ľudí. Čitateľov zaujala aj séria článkov o Vierke Berkyovej v súvislosti s jej svadbou či návratom na Slovensko. Články o stratenej speváčke si prečítalo 12.456 jedinečných užívateľov.

Gipsy Television a TV relácie

Gipsy Television pokračovala vo výrobe relácií. Naši diváci neboli ani tento rok ukrátení o populárnu reláciu Romano dživipen, či o správy Hiri. Novinkou v programovej štruktúre, ktorá zaznamenala u divákov veľký ohlas je hudobná hitparáda Romaňi deka. Aj tento program vysielajú regionálne televízie.

 



Gipsy Television a sociálne siete

Gipsy Television má na sociálnych sieťach Facebook a YouTube oficiálne profily. Kým Romano nevo ľil má len 1.358 a Mecem 3.947 fanúšikov, Gipsy Television ich má viac, 6.245. Na Facebooku videlo naše príspevky viac ako milión 465 tisíc ľudí.  

Na YouTube odoberá naše videá 559 ľudí (pozn. redakcie: Mecem 31 odoberateľov, prehrazie ich videí: 72.621. Romano nevo ľil: 0 odoberateľov, 277 prehratí). Doteraz sme na YouTube publikovali 143 videí, ktoré si pozrelo 997 591 jedinenčných užívateľov. Tento rok strávili pozeraním našich videí viac ako milión a pol tisíc minút. Naše videorozhovory a relácie najčastejšie sledujú na Slovensku, na Britských ostrovoch, v Nemecku a Belgicku.

Gipsy Television a budovanie značky

Gipsy Television sa v priebehu štyroch rokov vypracovala na rešpektované rómske médium. Svedčí o tom nielen záujem laickej, ale i odbornej verejnosti. Prioritou rómskej internetovej televízie bolo aj v roku 2014 mať silný spravodajský tím rómskych novinárov. S Gipsy Television preto tento rok začali spolupracovať nové tváre. Posilnili sme aj na technologickom vybavení vďaka finančnej podpore Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity. (pozn. redakcie: vyššiu dotáciu na technické vybavenie dostalo Romano nevo ľil a Mecem).



Pozn. redakcie: Gipsy Television neuvádza v rámci hodnotenia hudobné portály, pretože nie sú informačno-spravodajskými webmi, ale hudobnými knižnicami, preto sa za médiá nedajú považovať.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.