30.10.2020 SPRÁVY

SLAVKOVCE: Tri rodiny prišli o strechu nad hlavou. Ostalo im len to, čo mali na sebe.

Foto: Z. Škundová

V obci Slavkovce v michalovskom okrese vypukol v stredu večer požiar. V priebehu niekoľkých hodín prišli o strechu nad hlavu tri rodiny s maloletými deťmi.

Požiar strechy ohlásili krátko stredu po 21.00 hodine. Na mieste zasahovali hasiči z Michaloviec, Trebišova a členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Malčice. "Pri zásahu boli použité autonómne dýchacie prístroje. Následkom požiaru vznikla majiteľovi priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 5 000 €. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania," uviedli hasiči. 

Tri rodiny, ktoré ostali bez strechy nad hlavou zatiaľ prichýlili rodičia. "Zostalo im len to, čo mali na sebe. Uvedomujem si, že je doba Covidová, ale chcem Vás poprosiť, ak máte doma postele, matrace, gauč, nábytok, stoličky, stôl, postieľku, kočiar, plienky pre deti, doneste to, do Komunitného centra v Slavkovciach, a spomínané rodiny sa určite potešia. Auto majú, odvoz si vedia aj zabezpečiť," uviedla na sociálnej sieti Zuzana Škundová, odborná garantka KC Slavkovce.


Deti, ktoré sú vo veku od 10 mesiacov do 15 rokov potrebujú oblečenie či topánky. Komunitné centrum je otvorené každý deň od siedmej ráno do tretej hodiny poobede.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Rómovia nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Aká je realita?

Nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Toto si vraj majorita myslí o Rómoch. Tvrdia to odborníci aj osobnosti, ktorých sme sa pýtali na ich skúsenosti. 

Showbiz

Zbalil si kufre a odišiel bývať do Španielska. Navštívili sme Igora Kmeťa mladšieho.

Igor Kmeťo mladší urobil vo svojom živote zásadnú zmenu. Zbalil si kufre a odišiel bývať do Španielska. Čo je dôvodom sa dozviete v reportáži.