MAĎARSKO: Proces s obvinenými zo série vrážd Rómov pokračuje výsluchmi svedkov

foto TASR

Budapešť 11. mája 2011 (TASR) - Vypočúvaním svedkov v prípade série vrážd Rómov v Maďarsku, ktorá si vyžiadala v rokoch 2008-2009 šesť obetí, dnes pokračuje súdny proces na Súde Peštianskej župy. Informovala o tom maďarská tlačová agentúra MTI.

Vypovedať bude spolunájomník jedného z obvinených, ktorý v prenajatom byte objavil pod posteľou zbraň. Tú potom obvinený odniesol a schoval na svojom pozemku. Sudca László Miszori predvolal v súvislosti s krádežou zbraní z marca roku 2008 v Besenyszögu aj poľovníka, od ktorého traja zo štyroch obvinených s ďalším doposiaľ neznámym páchateľom ukradli sedem poľovníckych zbraní. Týmito zbraňami potom zaútočili na deviatich miestach. Zahynulo pritom šesť ľudí.

Pri útokoch v Kisléte a v Tiszalöku zomrel jeden človek, v Nagycsécsi sa stal obeťou útoku pár súrodencov a v Tatárszentgyörgyi zahynul muž a jeho päťročný syn. Vo viacerých prípadoch zaútočili páchatelia zápalnými fľašami, pri ktorých zranili viacero ľudí. Vystrelili 78-krát, pričom ohrozili životy doveda 55 ľudí. Súdny proces so štyrmi obvinenými zo série útokov na Rómov, ktoré vykonali v období rokov 2008-2009, sa začal za mimoriadnych bezpečnostných opatrení 25. marca na Súde Peštianskej župy.

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.