KRÁSNA HÔRKA: Pod hradom sa stretlo asi 500 prívržencov

foto patriot.sk

Krásnohorské podhradie 19. marca 2012 (SITA/ Gipsy Television) - Desiatky, možno stovky policajtov, vrátane jazdeckej polície, boli v obci už minimálne dve hodiny pred začiatkom avizovaného stretnutia. Členovia Ľudovej strany Naše Slovensku chceli podľa Kotlebu včerajším stretnutím poukázať na to, čo sa udialo na hrade Krásna Hôrka.

Krásnohorské podhradie 19. marca 2012 (SITA/ Gipsy Television) Okolo 500 prívržencov Ľudovej strany Naše Slovensko sa stretlo včera popoludní v Krásnohorskom Podhradí, na súkromnej akcii  priamo v centre obce. Hoci pôvodne sa hovorilo o tom, že zhromaždenie nie je povolené, akcia sa konala na súkromnom pozemku, hneď vedľa obecného úradu v centre obce. Približne o 15:00 k zhromaždeným prehovoril volebný líder strany Marián Kotleba. Hneď na začiatku upozornil na policajné manévre, ktoré sa dnes v Krásnohorskom Podhradí konajú, a to len kvôli pokojnému zhromaždeniu.

 

Desiatky, možno stovky policajtov, vrátane jazdeckej polície, boli v obci už minimálne dve hodiny pred začiatkom avizovaného stretnutia. Členovia Ľudovej strany Naše Slovensku chceli podľa Kotlebu včerajším stretnutím poukázať na to, čo sa udialo na hrade Krásna Hôrka. Podľa neho včerajšie policajné manévre veľmi pripomínajú udalosti zo Šarišských Michalian. V príhovore k zhromaždeným Kotleba kritizoval, že je tu určitá skupina ľudí, ktorá nemá žiadne povinnosti, len práva. Marián Kotleba ich nazval asociálnymi parazitmi, ktorí zneužívajú systém a nič sa im nemôže stať, napríklad ani v prípade vypálenia hradu Krásna Hôrka.

 

Kotleba tiež kritizoval ohlásenú zbierku na obnovu hradu Krásna Hôrka, pretože na jeho obnovu sa budú opäť zbierať len tí, ktorí pracujú, a tí, ktorí ho majú na svedomí neprispejú ničím, ani len prácou. Prečo by sme mali platiť do zbierky na niečo, čo zničili tí, ktorí nikdy do štátu žiadne peniaze nedali, uviedol Kotleba.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.