17.08.2020 SPRÁVY

CHMINIANSKE JAKUBOVANY: Obyvatelia obce po povodni potrebujú pomoc.

Na východe Slovenska vyčíňalo počasie. V obci Chminianske Jakubovany prívalová vlna napáchala veľké škody. Najhoršie sú na tom obyvatelia miestnej rómskej osady. Podľa domácich voda zaplavila približne 70 chatrčí.

Do dediny sa začalo valiť veľké množstvo vody. Osadu na dolnom konci, kde žijú stovky ľudí zaplavilo tak, že na niektorých miestach voda dosahovala aj dva metre. "Stalo sa to v sobotu, len trochu poprchávalo. Ja som bol v obci nakúpiť pre deti. Kým som sa vrátil, tak už moja žena bola na kopci aj deťmi, pretože videla prichádzajúcu vodu a v tej rýchlosti zachránila iba deti," povedal pre Gipsy Television obyvateľ tamojšej osady.  

Miestni bojovali o život 22-ročného Mariána, ktorý už niekoľko rokov žije v aute. Dvaja mladíci neváhali a skočili mu na pomoc. Keď voda opadla, ľudia sa vrátili do svojich skromných príbytkov a ratovali všetko, čo ostalo pod vodou.

"Pozrite sa na to, všetko mi zmizlo, jedlo, oblečenie. Musela som utiecť k svojej svokre. Tá mi dala nejaké veci, aby som tu mohla fungovať s deťmi. Mám 13 detí, kam mám s nimi ísť? Voda nám vzala všetko," povedala pre Gipsy Television obyvateľka obce Chminianske Jakubovany.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Extra s Davide Cibuľom synom slávneho lekára.

Rozhovory so zajímavými hosťami, o ktorých verejnosť nevie. Inšpiratívne príbehy. Fakty bez bulváru. O tom je nová relácia Gipsy Television s názvom EXTRA, ktorú moderuje tvár televízie TA3 Jozef Šivák.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.