Maďarsko

Obrázok
Maďarsko

BUDAPEŠŤ: Aj Rómovia protestovali proti antisemitským vyjadreniam Jobbiku

Budapešť, 28. november 2012 (Gipsy Television) - Pred parlamentom v Budapešti sa včera konali demonštrácie proti antisemitským prejavom poslanca opozičného ultrapravicového Hnutia za lepšie Maďarsko-Jobbik Mártona Gyöngyösiho. Väčšina účastníkov protestu mala na kabátoch pripnutú žltú hviezdu. Medzi demonštrantmi boli aj Rómovia. Pozrite si video, ktoré nakrútili naši kolegovia z Maďarska.

Obrázok
Maďarsko

MAĎARSKO: Fidesz odmieta návrh Jobbiku na etnické kategorizovanie zločincov

Budapešť, 6. august 2012 (TASR) - Parlamentná frakcia vládneho Maďarského občianskeho zväzu Fidesz odmieta návrh opozičného ultrapravicového Hnutia za lepšie Maďarsko-Jobbik, ktorý pripravuje do parlamentu návrh, aby v budúcnosti obsahovali trestné registre aj údaje o etnickej príslušnosti páchateľov trestných činov.

Obrázok
Maďarsko

PUBLIKUS INTÉZET: Väčšina Maďarov vníma Rómov ako zdroj nebezpečenstva

Budapešť 24. júla 2012 (TASR) - Väčšina Maďarov vníma Rómov ako zdroj nebezpečenstva, bezpečnosť spoločnosti podľa nich ohrozujú už aj samotným zvyšovaním svojho počtu, cituje dnes maďarský denník Népszabadság v súvislosti s kauzou zavraždenej policajnej psychologičky v Pécsi aktuálne výsledky prieskumu maďarského inštitútu Publikus Intézet.
Obrázok
Maďarsko

MAĎARSKO: Pred veľvyslanectvom SR si uctili pamiatku hurbanovských Rómov

Bratislava/Budapešť 18. júna 2012 (TASR/ Gipsy Television) - Rómski účastníci včerajšieho protestného zhromaždenia proti pokusom oživovania Horthyho režimu a proti rasistickým prejavom, ktoré sa konalo na budapeštianskom Námestí hrdinov, položili podvečer sviečky k sídlu Veľvyslanectva SR v Budapešti.

Obrázok
Maďarsko

MAĎARSKO: Tamojšia vláda odmieta správu USA o stave ľudských práv v krajine

Budapešť 28. mája 2012 (TASR) - Maďarská vláda nesúhlasí so správou Ministerstva zahraničných vecí USA, zverejnenej vo štvrtok, ktorá konštatovala, že v Maďarsku dochádza k diskriminácii Rómov. Tlačovej agentúre MTI to povedal štátny tajomník maďarskej vlády pre komunikáciu Zoltán Kovács.

Najčítanejšie