JÁN SLOTA: Maďari chcú pri ščítaní obyvateľov zneužiť Rómov

foto TASR

Bratislava 22. marca 2011 (Gipsy Television/ Daniela Strelková) - "Zdá sa nám trochu pokrytecké, keď SMK a Most Híd presviedčajú cigánov aby boli Maďari. Nech sa všetci cigáni prihlásia k maďarskej národnosti a potom všetci spoločne nech prejdú cez Dunaj a máme po probléme aj v cigánskej aj v maďarskej otázke," povedal pre Gipsy Television Ján Slota z SNS. 

Predseda SNS Ján Slota tvrdí, že politická strana SMK a Most Híd chcú zneužiť Rómov vo svoj prospech v blížiacom sa sčítaní obyvateľov. "Zdá sa nám trochu pokrytecké, keď SMK a Most Híd presviedčajú cigánov aby boli Maďari. Nech sa všetci cigáni prihlásia k maďarskej národnosti a potom všetci spoločne nech prejdú cez Dunaj a máme po probléme aj v cigánskej aj v maďarskej otázke," pre Gipsy Television povedal Ján Slota z SNS.

 

Slotove informácie pred časom potvrdil aj František Tanko z Únie Rómov Slovenska. "Po našej prvej tlačovej konferencii, kde sme predstavili stranu, o 2 týždne Most Híd vyrukoval s tým, že oni tiež budú robiť kampaň aj u Rómov aj u iných národnostných menšín. Môžem potvrdiť, že nie je to všetko s kostolným poriadkom."

 

Ani táto tlačová konforencia SNS sa nevyhla kurioznym výrokom na adresu Rómov. "Pán podpredseda zabudol povedať jednu krásnu vetu na záver, ktorá by mala zaznieť vo všetkých médiách, lebo mne sa veľmi páčila, tak prosím ťa povedz ju," vyzval Ján Slota svojho straníckeho kolegu Jána Ikrényiho. "Sme za to, aby cigáni išli do neba, ale predtým musia ísť do práce."

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.