VOĽBY: Právo a spravodlivosť chce tiež vyriešiť rómsku

foto PAS

Bratislava 24. februára 2012 (SITA) - Rómska problematika, ktorá vystupuje v takmer každom volebnom programe strán, je jedným z bodov volebného programu aj strany Právo a spravodlivosť.

Na tlačovej besede v Bratislave to včera uviedla členka strany Katarína Vrbová. Rómskej problematike podľa jej slov treba pomôcť a nie o nej len stále rozprávať, treba začať konať. "Rómovia dokážu často viac, ako my gadžovia , len im treba dať priestor," dodala. Medzi ďalšie body programu patrí podľa predsedu programovej rady strany Petra Ošvátha zmena volebného systému z pomerného na väčšinový alebo zmiešaný, pričom kandidáti budú volení v priamych voľbách dvojkolovým systémom vo volebných obvodoch krajov alebo okrskov.

 

"Náš program má štyri piliere, tak ako má stôl či stolička štyri nohy, aby sme stáli pevne na zemi - náš štát, naše potreby, naša ekonomika a hospodárstvo a náš priestor pre život," uviedol Ošváth. V rámci nich sa podľa jeho slov budú zameriavať predovšetkým na korupciu a klientelizmus v štátnej správe, projekt zníženia nezamestnanosti, verejné financie a dane a taktiež na životné prostredie alebo regionálny rozvoj.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.