08.05.2017 SPRÁVY

STANO MIČEV: Nenechajme si pokaziť budúcnosť krikľúňmi, ktorí nemajú žiadne riešenia.

foto: bystricoviny.sk

Zákazy a zasahovanie do slobody tvorby, ktoré sa stali normou zo strany vedenia Banskobystrického samosprávneho kraja, sú len začiatkom, lakmusovým papierikom kam až možno zájsť. 

Varuje v deň výročia ukončenia druhej svetovej vojny historik a kandidáta na predsedu samosprávneho kraja Stanislav Mičev. „Je potrebné, aby sme si vážili iné národy, ich kultúru a tradície. Nerozdeľujme ľudí podľa náboženstva, farby pleti, ani podľa ich sociálneho postavenia,“ vyzval Mičev. Podľa neho je každý v prvom rade človek

„Vlastenectvo, to nemá byť nenávisť k iným, ale znamená to milovať svoju vlasť a všetko to, čo nám zanechali naši predkovia, ako aj to čo tvoria ľudia na Slovensku v súčasnosti.“ Byť hrdý na Slovensko podľa Mičeva neznamená privlastňovať si právo na rozhodovanie o iných žijúcich tu s nami po celé stáročia.


„Ako historik viem, čo prináša rasová, konfesionálna, alebo triedna nenávisť a nemali by sme dopustiť návrat žiadnej formy totalitnej moci,“ uviedol historik v písomnom stanovisku.

Podľa Mičeva je neprípustné, aby nám ktokoľvek vnucoval, čo smieme a čo nesmieme čítať, aby nám predpisovali, čo máme a môžeme rozprávať. Sloboda konania a vyjadrovania by mala byť základom nášho každodenného života a nikto nemal právo do nej zasahovať. Jediným limitom nech je, aby sme nenarušili práva a slobody iných ľudí. „Myslíte si, že nič také nehrozí? Omyl,“ varuje Mičev.

Podľa kandidáta na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Stanislava Mičeva zákazy a zasahovanie do slobody tvorby, ktoré sa stali normou zo strany súčasného predsedu samosprávneho kraja Mariána Kotlebu, sú len začiatkom, lakmusovým papierikom kam až možno zájsť. „Hovorím jasné nie. Hovorím nie symbolom ako 1488, alebo znaku ĽSNS, ktorý je pokračovaním gardistického znaku. Zatiaľ sa ešte boja stáť si za svojimi činmi. Zatiaľ sa snažia byť v medziach ústavy. Zatiaľ.“

Podľa Mičeva je najvyšší čas ich zastaviť. „Slovensko nepotrebuje neofašizmus, ani neonacizmus. Slovensko musí dýchať demokraciou. Nenechajme si pokaziť budúcnosť krikľúňmi, ktorí nemajú žiadne riešenia. Zastavme ich v Banskobystrickom samosprávnom kraji a zastavíme ich na celom Slovensku.“

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.