Bratislava, 29.10.2015 SPRÁVY

MÉDIÁ: Gipsy Television je nominovaná na cenu Roma Spirit.

foto ACEC

Rómska internetová televízia je nominovaná na cenu Roma Spirit 2015 v kategórii Médiá. Dôvodom nominácie sú spravodajské aktivity Gipsy Television, ktoré v pozitívnom zmysle propagujú rómske vzory či projekty dobrej praxe. 

Gipsy Television je nominovaná aj preto lebo od roku 2005 vychováva novú generáciu rómskych žurnalistov. "Vážime si nomináciu a ďakujeme vyhlasovateľom súťaže, že si všimli prácu našich redaktorov," uviedol odborný garant Gipsy Television Jozef Šivák. 

V kategórii médiá je nominované aj občianske združenie Jekhetane-Spolu za vydanie knihy - Rómovia na Slovensku vo fotografii Evy Dávidovej a za vydanie publikácie Rómovia na Slovensku. Tretím nominovaným v rovnakej kategórii je novinár a bloger Braňo Oláh z Detvy.

Odborná porota, v zložení Ľubomíra Slušná- Franz (ACEC), Marta Gajdošíková (RTVS), Ivan Antala (Rádio Expres), Iveta Duchoňová (ÚSVSR RK), Lívia Nogová (Slovenské elektrárne, člen skupiny ENEL), Vladimír Sendrei (Láčo Drom), Silvia Porubänová (CVEK), Ingrid Fašiangová (DNS) a Jarmila Vaňová (Romed), rozhodne o víťazoch 15. novembra 2015.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.