H.MORAVCE: Projekt terénnej sociálnej práce pomohol v obci 181 ľudom

ilustračné foto

Hontianske Moravce 11. marca 2011 (TASR) - Celkom 181 osôb bolo počas uplynulých dvoch rokov zapojených do projektu Rozvoj služieb starostlivosti o sociálne ohrozené osoby v obci Hontianske Moravce. Dedina v okrese Krupina získala na projekt z Fondu sociálneho rozvoja nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 32.707 eur.

Ako TASR informovala terénna sociálny pracovníčka Miriam Dóczeová, cieľovou skupinou bola predovšetkým rómska komunita, nezamestnaní občania, ľudia so ZŤP a seniori. "Ja a moja asistentka sme počas trvania projektu poskytovali týmto ľudom sociálne poradenstvo, konzultácie, sprevádzanie a inú adresnú pomoc," povedala TASR.


Pomáhali im napríklad pri efektívnom využívaní dávok, uplatnení na trhu práce a hospodárení s finančnými prostriedkami. Monitorovali dochádzku detí do školy a podnecovali záujem o vzdelanie i po ukončení základnej školy. V oblasti zdravia sledovali napríklad dodržiavanie pravidelných lekárskych prehliadok a očkovaní.
Obec chce v pomoci ohrozeným skupinám pokračovať aj naďalej. "V prípade vhodnej grantovej výzvy v oblasti komunitnej sociálnej práce tak bude možné priamo nadviazať na výstupy tohto projektu," uzatvorila Dóczeová.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.