16.10.2017 SPRÁVY

DCÉRA ZADRŽANÉHO VOSPÁLEKA: Je to politická hra, chceli ho odstaviť!

foto S. V. 

Piatok, 13. októbra v skorých ranných hodinách, zadržala Národná kriminálna agentúra okresného funkcionára strany Most-Híd v Spišskej Novej Vsi, poslanca Košického samosprávneho kraja, Stanislava Vospáleka. Dôvodom má byť údajne krátenie daní a poistného.

"Celkovo bolo obvinených 63 osôb. Jednym z nich bol aj môj otec. Ten bol v zozname označený ako osoba s číslom 51," povedala pre Gipsy Television dcéra zadržaného funkcionára Mosta-Híd, Klaudia Vospáleková. 

Policajná akcia v piatok prebehla v Košickom, Prešovskom, Banskobystrickom a Bratislavskom kraji. Ako informovala polícia na svojom facebookovom profile, policajti v rámci akcie SHARK vykonávali domové prehliadky a prehliadky iných priestorov vo viac ako 40 objektoch s cieľom zadokumentovať závažnú ekonomickú trestnú činnosť. Prezídium Policajného zboru má k akcii viac povedať v utorok. 

Vospálkovu firmu kontrolovali.

"Vo firme prebiehalo niekoľko daňových kontrol, prípadne auditov. Všetky samozrejme s pozitívnym výsledkom. Tak isto aj domová prehliadka dopadla pozitívne. Prehliadka bola aj na firme, kde príslušníci kriminálnej polície poďakovali za ústretovosť," povedala Vospáleková.

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici rozhodol ešte v nedeľu o väzbe pre 13 obvinených. Jedným z nich bol aj Vospálek, ktorý pracuje aj na Úrade splnomocnenca pre rómske komunity.

„Pracujem s veľmi limitovanými informáciami. Ak sa to potvrdí, je to vážna záležitosť, nechcel by som vopred súdiť, keď sa potvrdí jeho vina, okamžite ukončíme spoluprácu,“ povedal Ravasz pre Denník N.

Je to politická hra, chceli ho odstaviť, tvrdí dcéra.

"Ani jedno meno z obvinených osôb nebolo zverejnené. Jediný dôvod, ktorý nás napadá je to, že otec kandidoval do volieb, do VÚC. Toto je čiste politický ťah," dodala Klaudia Vospáleková v rozhovore Gipsy Television.

Vospálek pomohol mnohým Rómom.

Na sociálnej sieti sa okamžite, po zverejnení informácie o jeho zadržaní, rozprúdila búrlivá diskusia. Mnohí ľudia totiž Stanislava Vospáleka poznajú ako dobrosrdečného muža, ktorý im pomohol. Často krát išlo o finančné či materiálne dary.



Preskočiť reklamu
Fotogaléria:

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.