Bratislava, 02.03.2015 SPRÁVY

BRATISLAVA: Úrad splnomocnenca organizuje konferenciu "Vzdelávanie - kľúč k integrácii"

Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity organizuje 5. marca 2015 konferenciu na tému vzdelávanie - kľúč k integrácii. Zúčastní sa jej aj prezident Andrej Kiska.

Na konferencii budú prezentované výsedky viacerých organizácií, ktorým sa darí vo vzdelávaní rómskych detí. Prezentáciu bude mať Eleonóra Liptáková z OZ Detstvo deťom Dobšiná, Jana Skokanová starostka obce Hrabušice, ale aj starostka Smižian Jana Vozárová.

Odborníci z Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity budú hovoriť o podpore sociálnej inovácie a integrácie Rómov, o inkluzívnom tíme v podmienkach základnej školy, o štipendiách, tútoringu, mentoringu vo vzdelávaní, ale aj o komunitných centrách.

Konferenciu, ktorá sa uskutoční 5. marca v Bratislave otvorí prezident SR Andej Kiska, Marián Saloň, štátny tajomník Ministerstva vnútra, Vladimír Kováčik, štátny tajomník Ministerstva školstva a splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity Peter Pollák.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.