Liptovský Mikuláš, 06.05.2016 Zaujímavosti

POZVÁNKA: V Liptovskom Mikuláši budú Rómovia oslavovať naše predsedníctvo v Rade Európskej únie.

ilustračné foto

Občianske združenie Jesko z Liptovského Mikuláša organizuje v spolupráci so Spojenou školou J. Rumana priehliadku rómskych tanečných súborov Liptova. 

Podujatie sa uskutoční 13. mája v Liptovskom Mikuláši. Prehliadka tanečných súborov začne od 10.00 hodiny v tamojšej Synagóge.

V programe vystúpi rómsky tanečný súbor z Ružomberka, Liptovského Mikuláša, Hybe, Kokavy nad Rimavicou. "Toto podujatie má názov Romano ďives - Rómsky deň. Je venované slovenskému predsedníctvu v Rade Európskej únie." povedal pre Gipsy Television Dušan Plaček.

Program vyvrcholí o 13-tej hodine vystúpením speváčky Paulíny Balážovej. Projekt podporilo mesto Liptovský Mikuláš, Žilinský samosprávny kraj a Liptovské kultúrne stredisko. Podujatie sa uskutoční pod záštitou slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.