Slovensko, 24.07.2015 Zaujímavosti

Na Gypsy Feste vystúpi aj rómska kapela, ktorá prerazila v Hollywoode!

Na vlastnej koži okúsili slávu na červenom koberci priamo v Londýne, kde sa stretli s celebritami svetového mena. Stačilo sa na týždeň zavrieť do nahrávacieho štúdia a dnes sa Rómovia zo Slovenska môžu pochváliť tým, že prerazili až v Hollywoode. Nahrali totiž hudbu k filmu „Sherlock Holmes“.  

Sendreiovci zachovávajú tradičnú rómsku hudbu pre nasledujúce generácie. Keďže jej je málo v rádiách a televíziách, snažia sa ju prezentovať na rôznych domácich ale i zahraničných podujatiach.

Ich koncerty pripomínajú bazén v lete – sú plné tlačiacich sa ľudí, ktorí sa chcú osviežiť chytľavou, temperamentnou hudbou. Príďte sa ovlažiť Sendreiovcami aj na Gypsy Fest. 


Kapela vystúpi v rámci festivalu 31. júla o 13-tej hodine počas sprievodu rómskych umelcov. Ten začne na Obchodnej ulici v Bratislave. V ten istý deň aj o 20-tej hodine na záverečnom galaprograme.

"Za veľký úspech považujem účinkovanie vo filme Sherlock Holmes a pozvanie na premiéru do Londýna. Tiež som hrdý na svoju rodinu a nato, že môžeme šíriť rómsku hudbu vo svete,“ povedal Vladimír Sendrei, pre Gipsy Television.



Kapela vznikla v roku 1997 a účinkovala na množstve festivalov a koncertov na Slovensku a aj v zahraničí. Je aj sprievodnou kapelou známeho Rómskeho tanečného súboru Romani Luluďi z Kokavy nad Rimavicou.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.