Gemerská Poloma, 24.02.2016 Zaujímavosti

Máme ďalšieho úspešného športovca! Toto je majster sveta v silovom trojboji.

foto Gipsy Television

Stanislav Kučerák z Gemerskej Polomy síce žije v skromných podmienkach, no môže sa pochváliť tým, že pre Slovensko získal viaceré významné tituly. Napríklad titul majstra sveta a Európy v silovom trojboji v kategórií master 2 do 75 kilogramov.

Kučerák sa tomuto športu venuje už 34 rokov. Oproti iným pretekárom je výnimočný v tom, že nemá trénera. Trénuje sa totiž sám. Rovnakému športu sa venoval aj jeho najstarší syn, ktorý mal tiež skvelé výsledky. Pre nedostatok peňazí však s týmto športom musel skončiť.

Čo je silový trojboj?

Silový trojboj sa už podľa názvu skladá z troch disciplín. Z drepu, tlaku na lavičke a z mŕtveho ťahu. Každý pretekár ma 3 až 4 pokusy. Ten najlepší z každej disciplíny sa započítava do výsledného súčtu bodov. 

V Gemerskej Polome nakrúcal kolega R. Hamburgbadžo

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.