Rudňany, 15.04.2015 Zaujímavosti

KVETOSLAVA BERKYOVÁ: Som rada, že môžem pomáhať svojim ľuďom.

foto Gipsy Television

Kvetoslava Berkyová pomáha ľuďom v Rudňanoch už viac ako 30 rokov. Vďaka nej sa v obci postavili sociálne byty. Upozornila totiž na zlé životné podmienky a na nebezpečenstvo, ktoré hrozilo obyvateľom v prípade, ak by svoje príbytky neopustili.

Hoci je už Kvetoslava Berkyová dôchodkyňa, je stále aktívna. V súčasnosti pracuje ako asistentka osvety zdravia. S rodičmi a ich deťmi napríklad navštevuje lekárov, chodí s nimi aj na očkovania. 

"Som rada, že môžem pomáhať svojim ľuďom. Teraz pracujem ako asistent pre zdravé komunity. S Rómami som v každodennom styku a pomáham im zo všetkých síl," povedala Kvetoslava Berkyová pre Gipsy Television.

Jej prácu si vlani všimli aj organizátori súťaže Roma Spirit. Nominovaná bola v kategórii "Osobnosť". Tento rok dostala ocenenie Romipen 2015 od splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity Petra Polláka.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.