ŠVAJČIARSKO: Vysoké tresty pre násilníkov z Maďarska

Zürich 25. augusta 2010 (TASR) - Proces so štyrmi pasákmi z Maďarska sa začal dnes vo švajčiarskom Zürichu. Čelia okrem iného obvineniam z trestných činov obchodovania s ľuďmi, viacnásobného znásilnenia, nútenia k prostitúcii, úsilia o vyvolanie umelého prerušenia tehotenstva a podnecovania k ťažkému ublíženiu na zdraví.


Páchatelia rómskej národnosti dostali do Zürichu prostitútky z Maďarska a Rumunska a tam ich zneužívali. Známych je celkove 16 ich obetí vo veku 19-42 rokov. Na dva dni naplánované súdne pojednávanie, o ktorom informovalo internetové vydanie mienkotvorného denníka Neue Zürcher Zeitung, je neverejné.

 

Štyria obžalovaní muži vo veku 30-41 rokov, ktorí boli v minulosti trestaní už vo vlasti, sú všetci hlavami rodín. Počas pojednávania majú na rukách a nohách putá. Ich piaty spolupáchateľ spáchal vo väzení samovraždu. Obžalovaná je aj jedna žena, ktorá mala byť nielen obeťou, ale aj komplicom násilníkov. Prokurátorka Silvia Steinerová označila v úvodnom vystúpení obžalovaných za krajne brutálnych a ilustrovala to na ich zaobchádzaní s tehotnými ženami. Ich komplicka mala za úkol dozerať na prostitúciu v uliciach Zürichu. Ani jeden z pasákov sa k činom, obsiahnutým v hlavných bodoch žaloby, nepriznal. Prokurátorka žiada pre hlavného obžalovaného trest 16 rokov väzenia i vyšší finančný trest. Pre ďalších obžalovaných navrhla nepodmienečné tresty odňatia slobody na 11, deväť a 4,5 roka.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.