Bratislava, 09.01.2017 SPRÁVY

Úrad rómskeho splnomocnenca má novú posilu! Komunitného mediátora.

Úrad splnomocnenca vlády pre rómske komunity má od začiatku roka novú posilu. Ábel Ravasz vytvoril novú pozíciu, ktorá má pomôcť Rómom ak sa dostanú do konfliktných situácií s obcou či úradmi. 

Komunitným mediátorom Úradu splnomocnenca vlády pre rómske komunity je Ivan Rác, ktorý racuje ako vysokoškolský pedagóg v Ústave romologických štúdií v Nitre.   

"ÚSVRK zahrnul komunitnú mediáciu do jedného zo svojich akčných plánov - oblasti nediskriminácie. Cieľom je vytvoriť priestor na vzájomné porozumenie, dialóg a riešenie konfliktov medzi rómskou a väčšinovou populáciou. Mojou úlohou bude spracovať metodiku - postup na včasné riešenie konfliktov medzi rómskou a väčšinovou populáciou na lokálnej úrovni," uviedol Rác pre Gipsy Television. 

"Je to niečo, čo by sme chceli vyskúšať, aby sme potom vedeli pripraviť metodiku pre ostatných potenciálnych mediátorov na Slovensku," povedal pre Gipsy Television splnomocnenec Ábel Ravasz.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.