Krupina, 18.06.2015 SPRÁVY

KRUPINA: Festivalom Adaj sam chcú zaviesť tradíciu.

ilustračné foto

V Krupine sa už zajtra uskutoční prvý ročník festivalu Adaj sam. Organizuje ho Centrom voľného času v spolupráci s mestom. V programe vystúpia viaceré folklórne súbory, divadlo Romathan aj český spevák Jan Bendig.

"Myšlienka vzniku festivalu sa zrodila na základe toho, že v našom centre pracuje rómsky krúžok Romano Jilo, v ktorom sú rómske deti z Krupiny a druhý krúžok je v neďalekej obci Domaniky," povedala pre Gipsy Television Ľubica Dutkievičová, riaditeľka CVČ v Krupine.

"Obidve skupiny týchto rómskych detí sa pravidelne zúčastňujú na rôznych prehliadkach a festivaloch. Rozhodli sme sa teda, na podnet vedúceho krúžkov Petra Kačicu, usporiadať festival v Krupine, aby sme ukázali, že aj v tejto komunite sú talentované deti, s ktorými sa oplatí pracovať a viesť ich k zmysluplnému tráveniu voľného času,"
dodala Dutkievičová.

Festival sa uskutoční 19. júna o 16.30 hodine kedy začne sprievod. Oficiálny program odštartuje o 17.00 hodine v miestnom amfiteátri. Návštevníci sa môžu tešiť na vystúpenia rómskych folklórnych súborov z okolitých miest. Hviezdou festivalu Adaj sam bude český spevák Jan Bendig, ktorý sa zhostí aj úlohy moderátora. Diváci sa môžu tešiť aj na vystúpenie košického divadla Romathan.


Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.