AKTUALIZOVANÉ, UK/ Maidstone, 17.12.2015 SPRÁVY

KAUZA ŠTAJER: Mladíka, ktorému hrozilo v Anglicku 25 ročné väzenie prepustili!

V Anglicku už od minulého týždňa prebiehal súdny proces s Adamom Štajerom z Banskej Bystrice. V meste Maidstone údajne podpálil kníhkupectvo. Kráľovský súd ho neuznal vinným. Adam je už na slobode.

Mladíka po takmer pol ročnej väzbe prepustili na slobodu na základe toho, že prokurátor nemal dostatok dôkazov, ktoré by Štajera usvedčili zo spáchania trestného činu. 



Takto prebiehal súdny proces

Štajera mal usvedčiť zo skutku len záznam z priemyselnej kamery. Tá ho zachytila ako krátko pred požiarom prechádza okolo kníhkupectva. Súdny proces, ale podľa medializovaných informácií vyvolával viacero otáznikov. Obžaloba nemala proti Adamovi Štajerovi takmer žiadne dôkazy. Znalci urobili expertízy až po niekoľkých mesiacoch po požiari, keď už budova bola zrekonštruovaná. 

Je ťažké sa na neho pozerať, preto sedíme vzadu! 

"Je to ťažké, veľmi ťažké. Drží sa, je silný. Ťažké je sa na neho pozerať. Preto sedíme vzadu, aby som sa na neho nemusela pozerať. Veríme aj my, že je nevinný, že sa to dokáže," povedala pre Gipsy Television Eva Štajerová, Adamova matka. 

Aj dnes vám exkluzívne prinášame aktuálne informácie zo súdneho procesu. Vypočujte si celý rozhovor, ktorý nám poskytla Adamova matka.

Súdny proces - pondelok, utorok, streda

V pondelok obe strany museli sudcu Kráľovského súdu informovať o dôkazoch, ktoré majú proti a v prospech obžalovaného. Pre nedostatok dôkazov zo strany obžaloby, sudca však pojednávanie prerušil. V utorok súdny proces pokračoval s tým, že obžaloba už mala skompletizované dôkazy. Spresnila aj svoje expertízy. V stredu súd pokračoval. Právnik Adama Štajera informoval jeho rodinu o tom, že ak požiar kníhkupectva vznikol vonku, hrozí, že Adama odsúdia. Paradoxom prípadu je to, že znalci zo strany hasičov urobili expertízy ak niekoľko mesiacov po požiari. Kníhkupectvo je už v súčasnosti zrekonštruované. V stredu sa na miesto činu išla pozrieť aj porota. 


 Crown court - Kráľovský súd, kde prebieha súdny proces s Adamom Štajerom.

 

  V tejto väznici je Adam Štajer už takmer pol roka.

Súvisiace články:

ANGLICKO: Adamovi hrozí 25 ročné väzenie. Rodina je v koncoch

Adamovi, ktorému hrozí v Anglicku 25 ročné väzenie, chce pomôcť Amnesty International


Pred hlavným pojednávaním náš štáb návštívil Adamovu rodinu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.