Hanušovce nad Topľou, 16.03.2015 SPRÁVY

HANUŠOVCE NAD TOPĽOU: Mesto má problém s výberom školiteľa rómskej občianskej hliadky

ilustračné foto

Mesto Hanušovce nad Topľou má už od vlaňajšieho októbra občiansku hliadku. Aj keď si ju samospráva pochvaľuje, jej členovia majú z práce ťažkú hlavu. Doteraz vraj nemajú výstroj a nevedia čo majú robiť.

Mesto dostalo na ročný projekt viac ako 42 tisíc eur. Samospráva zamestnala štyroch ľudí, ktorí pracujú v rómskej občianskej hliadke. 

Mesto na svojej webovej stránke deklaruje, že hliadka absolvuje školenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, právomocí a náplne práce členov občianskej hliadky. Doteraz sa tak údajne nestalo. 

"Pracuje sa dobre, len máme zhoršené podmienky tým, že za posledné štyri mesiace sme nedostali ani poriadne školenie, ani výstroj," povedal pre Gipsy Television Marek Horvát, člen rómskej občianskej hliadky.

Hliadka by mala absolvovať 2 školenia

"V projekte u prijímateľa Hanušovce nad Topľou sú v rozpočte schválené 2 vzdelávania. Ide o školenie BOZP a odborné školenie. Prijímateľ má naplánované školenia v rozpočte, preto sú súčasťou celkovej zazmluvnenej výšky výdavkov," povedala pre Gipsy Television Veronika Husárová z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny.

Mali sme problém s výberom školiteľa, priznáva vedenie mesta

Samospráva priznáva, že má problém s prípravou školenia. "Školenie sme zatiaľ nezrealizovali, pretože sme mali problém s výberom školiteľa. Momentálne rokujeme s jednou agentúrou, ktorá by v priebehu marca mala hliadky vyškoliť," uviedol v písomnom stanovisku prednosta MÚ Ján Kaščák.

Projekt rómskej občianskej hliadky ukončia v Hanušovciach nad Topľou 30. septembra. V Meste žije asi 970 Rómov.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.