Bratislava, 17.05.2016 SPRÁVY

Financovanie kultúry národnostných menšín sa zmení.

ilustračné foto

Systém financovania kultúry národnostných menšín čakajú zmeny. Ministerstvo kultúry pripravuje nový fond, ktorý má zjednodušiť systém prerozdeľovania peňazí určených na kultúru národnostných menšín. 

Trinásť národnostných menšín, ktoré žijú na Slovensku si každý rok prerozdeľujú peniaze na kultúrne podujatia či na vydávanie kníh. Proces financovania projektov má podľa viacerých odborníkov svoje nedostatky. Ministerstvo kultúry sa preto rozhodlo,  že menšinám zjednoduší prístup k peniazom a to tak, že vytvorí fond na financovanie kultúry národnostných menšín. 

Úrad splnomocnenca vlády pre národnostné menšiny, ktorý v sučasnosti spravuje peniaze, menšinám tento rok prerozdelil takmer 4 milióny eur. Nový fond by mal mať ale  o čosi väčší rozpočet.

Pozrite si reportáž R. Hamburgbadža

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.